En leg med applikationsteknikker.
Puden er lavet som et oplæg til applikation med 5. kl. Applikation behøver ikke altid være den tætte zigzag.
Allerførst laves en tegning af den ønskede dekoration på puden. Tegningen skal være i rigtig størrelse og være helt færdigtegnet.
Et stykke rivevlies er herefter heftet på bagsiden.
Blomster og blade er alle fastholdt med vlisofix inden symaskinen klarede applikationen. Denne er udført på forskellig vis. Se herunder, hvor pudestykkets for- og bagside er vist under hinanden. Applikation med vlisofix medfører, at motiverne bliver spejlvendte. (Dette er især en nyttig viden hvis man vil applikere bogstaver.) På bagsidebilledet herunder er billedet spejlvendt for at gøre det mere overskueligt.
Bogstaverne henviser til teknikforklaring:
A: Blomsterstilke. Et stykke savsnor er oversyet med zigzag med forskellige grønne sytråd. Klippet i passende længder og syet på med transparent tråd og sømmen til usynlig oplægning. Dette for at stilken ikke skal virke for flad.
B: Satinsøm. Tæt zig-zag.
C: Frit ført broderi på maskinen. Flere rækker ligesøm hvor nogle ligger indenfor figurens kant og andre ligger udenfor figurkanten.
D: Frit ført broderi på maskinen. Stoffet er hele tiden ført rundt i små cirkelbevægelser. I kombination med syhastigheden giver det nogle uregelmæssige sting.
E: To rækker zigzag efter hinanden.
F: Overlocksøm. Syet på alm. symaskine. En omgang.
Insektet er udført som frit maskinbroderi.
Pudestykket er monteret med stofstrimler, der danner den hvide ramme. Hjemme i min sofa hører den sammen med puder med tryk.