• Denne side vil indeholde billeder, som kan give inspiration, som fortæller en lille historie, eller som bare er værd at gemme. (Klik på billedet for at se det større)

  28/7 – 19

  “Diamanter”

  Regndråber i lupinblade

  28/5-18. Elevers leg med knapper.

  27/5 – 18. Svampe på et faldet elmetræ, som blev væltet for længe siden.

  17/2-15. En sen eftermiddagstur med hunden. Solnedgang.

  Solnedgang-Sejstrup-februar 2015

  19/9-14. Nogle elever havde hygget sig med at tegne “cirklerier” på tavlen i pausen.

  cirklerier

  26/7-14. Skyformationer kan give mange inspirationer. En sommereftermiddag i haven gik solen kortvarigt bag skyer. Det ser ud som om skyen kaster skygge op på himlen. Og hvilke blå farver.Solskin bag skyer, Jelling 26. juli 2014

  30/3-14.  Efter en temmelig tåget formiddag, blev det det mest vidunderlige forårsvejr. En sen eftermiddagstur til Skallebæk sydøst for Ribe. Området er sumpet. Foråret er tydeligt at se.DSC_0043 (2)

  DSC_0052 (2)

  DSC_0060 (2)

  DSC_0061 (2)

  DSC_0073 (2)

  DSC_0075 (2)

  DSC_0078 (2)

   

  25/9-13. En solopgang.

  solopgang

  25/7-13. En porre fra sidste år havde fået lov at stå og er gået i stok:porrefrøstand

  15/6-13. Trætrisser. Måske de kan inspirere til strik, broderi, vævning eller noget helt fjerde. trætrisser

  27/5-13. “Snevejr i maj”. Blæsten har drysset hægens hvide blomster ud over blomsterbeddet ved siden af.

  'Snevejr' i maj

   

  8/4-13. I haven har vi i mange år haft et udgået elmetræ, som da det blev savet ned p.g.a. elmesyge, fik lov at stå tilbage med en del af stammen. I flere år har der været stærekasser oppe i denne stamme. Nu var det imidlertid blevet så råddent, at det ville være uforsvarligt ikke at fjerne det. Træet var tydeligt meget hult og nederst var der gnavet i det.

  Derfor blev der sat en trosse i og det blev trukket ned ved hjælp af en talje. Da det faldt, raslede det af med træstykker. Frem kom et lille madlager. Tre hasselnødder var gemt godt i træet i hvad der svarede til ca. 4 m. højde. Det er de brune “pletter” på billedet.

  gemte nødder

  Træet havde stået udgået i  10 – 15 år. Derfor var der flere steder på stammen store huller, hvor der havde været sidegrene. I et af disse huller, var et hyldetræ ved at vokse frem. Bemærk de friske skud på de tynde grene. Det er den lille hyld.

  En hyld i elmetræet

  11/2-13. At vand udvider sig når det fryser er vist almenviden. Når vandet er i et rør, kan det kun udvide sig en vej – opad.

  Is i rør

  27/12-12. Vand løber som bekendt nedad. Lidt henne af vejen er der altid oversvømmet, når der er rigtig meget vand. Denne dag løb smeltevandet fra højereliggende arealer ned mod afløbsristen i kanten af vejen. Der var så meget tryk på, at det ligefrem skummede ovenpå risten. Ligeledes drejede det rundt på samme måde som når man hiver proppen ud af badekarret. Strømretningen kan ses på billedet. Omløbsretning med uret.

  Skum over kloakrist - smeltevand

 • 2 Comments to Inspiration eller en lille historie.

  • Sikke fin side du har. Jeg er vild med alle dine sjove ideer med cykelslangerne.
   Lige til at lade sig inspirere af til næste undervisningsforløb.
   Julia

   • Tak for dine fine ord.
    M.h.t. cykelslangerne er jeg blevet mere tilbageholdende med at bruge dem i undervisningen. Der er vel en grund til det betegnes som farligt affald?

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.