• 05jan
  Categories: at brodere, Tekstile billeder Kommentarer lukket til Kontursting m.m.

  I efteråret 2022 deltog jeg i et broderikursus, der som hovedvægt handlede om kontursting. Flere af kursisterne valgte at arbejde med tekst. Således også jeg. Teksten blev tegnet op på vandopløselig vlies og riet fast på bundstoffet. Dette var i mit tilfælde uldstof. Garnet til broderiet var uldgarn og stingene som nævnt kontursting.

  Der indsneg sig lige to andre sting: Prikken over i’et er en fransk knude og bollen over å er bagsting. Resten af teksten har holdt sig til det foreskrevne kontursting.

  Efter teksten var broderet, tegnede jeg linjen til bladranken i frihånd.

  Bogstavernes højde er ca. 1 cm. De så store ud på papiret, men var faktisk ret små, da de skulle broderes med kontursting. Og så med uldgarn, som er mere fyldigt.

  Det nye for mig i denne broderiopgave var, at vi arbejdede med stumpe nåle, selvom det var ikke-tælbart stof. Uldstoffet var ikke så hårdt slået sammen.

  Det færdige broderi er blevet monteret i en ramme og hænger nu på min arbejdsplads til “opbyggelighed”. Billedet måler ca. 12 cm x 25 cm.

  Den næste opgave var mere fri, så her er der brugt flere forskellige sting: Vendte kædesting, grensting, tungesting, fladsyning m.m.

  Også her er bundstoffet uldstof. Af broderegarn er både brugt uldgarn og andre garnmaterialer.

Comments are closed.