Jeg har været på en meget inspirerende kursus i teknikken “Sunprint”. En teknik, der i korthed går ud på at påføre flydende farve, afdække med genstande og dernæst belyse det hele, hvorved det færdige trykte stof fremkommer. Resultaterne fra kurset og mere om teknikken i et senere indlæg.
På kurset brugte vi halogenlamper, som afgiver meget varme, i forbindelse med processen. Det er varmen, som er vigtig. Jeg tænkte, at måske varmen i drivhuset på en god solskinsdag kunne klare det samme. Som tænkt så gjort. Det forberedte stof blev lagt ud i drivhuset, i solskinsvejr, omkring kl. 15 og hentet ind igen næste eftermiddag. Og det var vel at mærke en solskinsdag midt i september, der var tale om. Målte ikke lige temperaturen i drivhuset. (Det blanke på billederne er afdækningsplastic, der skinner igennem)
Det så lovende ud, så det var spændende at få græsstråene fjernet.
Resultatet er blevet så fint og helt som jeg havde håbet. Så det kan sagtens lade sig gøre at lave sunprint, miljøvenligt, uden at bruge strøm til lamper.
2 Comments to Sunprint i drivhuset
SEJT! På så mange måder!
(Men, jeg kan ikke rigtig fatte hvorfor der bliver hvidt, de steder hvor der har ligget genstande…? Kan man læse lidt mere indgåede om teknikken nogen stedet?)
Ja. Det er det rene trylleri. Sådan føles det i hvert fald at fjerne afdækningsgenstandene.
Måske kan du læse mere om det her: https://en.wikipedia.org/wiki/Sun_printing