• 16jul
    Categories: at brodere Kommentarer lukket til Lille sten med mos

    Broderi på sten.

    Ja. Det lyder magisk og udtrykket bliver også magisk hvis det lykkes. Denne idé er også fra frit broderi-kurset. Og indrømmet. Hjemmefra tænkte jeg noget i retning af hmmm.. Jeg blev dog virkelig positivt overrasket.

    Udgangspunktet er vandopløselig plast i en broderiramme. Et lille stykke tyl med form og størrelse som det færdige broderi ries fast på plasten. Der broderes underlagssting i fladsyning. Stingene sys i forskellige retninger og helst ikke parallelt med tylstykket og kun lige ud over kanten på dette.

    Når underlaget er på plads, kan de forskellige elementer i broderiet tilføjes. Det noget skarpe farveskifte skal blødes op. Og forskellige effektsting kan bruges. F. eks franske knuder og spiralsting.

    I min have er der masser af mos på sten, så inspirationen til at brodere mos var nærliggende. En tur i skoven vil også vise forskellige mosser i de skønneste farver og former. Så jeg tilførte forskellige “mosarter”. Flere franske knuder og nogle opretstående “antennelignende” sting. De har vist ikke noget dansk navn.

    Når broderiet er færdig, skal det vandopløselige plast fjernes. Der klippes af indtil ca. 1 cm fra kanten. Så dampes broderiet og med et snuptag fjernes det bløde plast, som nu er blevet blødt. Til slut limes broderiet på en passende sten.

    Selvfølgelig kan man ikke brodere på en sten, men det gør ikke magien ved det færdige udtryk mindre.

    Tags: , ,

Comments are closed.