• 27jul
    Categories: at sy, beklædning, broderimaskine Kommentarer lukket til Stribet T-shirt med roser

    rose korssting håndbroderetEt stykke stribet jersey til en T-shirt. Dekoreret med nogle broderede roser på broderimaskinen.

    Inspirationen til broderiet er denne lille rose, broderet på aidastof, som ses til højre.

    T-shirt med broderede roser

    Det startede med jeg tegnede nogle roser på papir.

    rosetegninger

    Disse blev tegnet ind i et tegneprogram på pc’en og derefter indsat i boriderisoftwarens korsstingsprogram. Her rettedes stingene til indtil jeg synes det så harmonisk ud.

    Første broderiprøve:

    broderede roser prøve 1

    Stingstørrelsen skulle være som i retning af øverste rose. Men selve rosen var for spinkel. Det skulle snarere være som den nederste rose.

    Jeg fandt frem til, at en stingstørrelse på korsstingene skulle være 2,8 m.m. og en “fylde” i de enkelte rosenblade på tre til fire sting. Dette afprøvet i anden broderiprøve:

    broderede roser prøve 2

    Så gik jeg i gang med at tegne roser ud fra vurderingerne af broderiprøve 2.

    De valgte rosemotiver blev skrevet ud, klippet ud og fordelt på T-shirten.

    fordeling af roser

    Så var det ellers bare i gang med at brodere og derefter sy T-shirten sammen.

    Under maskinbroderingen er der afstivet med solvy både under og over stoffet.

  • 19jul
    Categories: at genbruge/redesigne, at sy, beklædning Kommentarer lukket til Så god som ny

    Det er måske så meget sagt. Der er just ikke tale om en ny bluse, men om en bluse, der er blevet lavet lidt om. Den var med flipkrave. En kravetype, jeg ikke bruger ret meget.

    med flipkraven

    Nu er den lavet om til en kinaflip. Den yderste kravedel er pillet af. Det var lidt mere omstændeligt end jeg lige havde regnet med. Den oprindelige krave var syet som en krave med stand, hvor hele kraven var gjort færdig inden påsyningen på blusen. Det er standen, der er blevet til kinaflippen.

    med kinaflip

    Jeg pillede ikke hele kraven af, men pillede kantstikningen på standens øverste kant op. Derefter kunne jeg komme til at sprætte selve flipdelen af. Til sidst var det bare at lukke sømmen på standen og så havde jeg den ønskede kinaflip.

    Det ses tydeligere i nærbillederne.

    før

    før

    efter

    efter

    Klik evt. på billederne for at se dem større.

    Tags:
  • 13jul
    Categories: at brodere Kommentarer lukket til Sommerferie på broderi

    Igen i år har jeg været på sommerferie med min symaskine. Et ugekursus på Rønde Højskole med titlen “Broderi og tekstile fortællinger”. Instruktøren var Bettina Andersen fra København. En meget kompetent og inspirerende instruktør. Der var forskellige opgaver i løbet af ugens tætpakkede program. Vi lagde ud med en lille opgave, der satte fokus på frit håndbroderi, linjeskabende og fladedækkende. Nål og tråd i hånden med det samme. Dejligt. Det blev til denne lille ‘sag’. Jeg har brugt forskellige sting. Og selvom det er længe siden jeg har broderet i større stil, så lå mange af stingtyperne lige under overfladen. Som det fremgår af linealen, er prøven ikke så stor. Frit håndbroderi Måske bliver den en dag brugt til noget. Derefter blev opmærksomheden rettet mod symaskinens anvendelse til frit broderi. En virkelig spændende og facinerende verden, som jeg før har prøvet kræfter med. Også i håndarbejdsundervisningen, hvor eleverne sagtens kan få meget flotte resultater. Herunder et par eksempler på frit maskinbroderi, hvor afstivningen er foretaget med et produkt, der hedder Ultra Solvy. Det er så kraftigt, at der kan maskinbroderes frit uden ramme. Ultra Solvy er vandopløseligt, og vaskes ud til sidst. Denne opgave hed: Dekorativt hul. Dekorativt hul Har ikke været spændt op i fugtig tilstand. Det vil måske pynte lidt på den. Nogle steder er der løse tråde, fordi stikningen ikke har ramt i det øvrige syede. Næste opgave hed: Sammenføjning af to stoffer. Først broderet med hvid og dernæst med rosa. Frit maskinbroderi til sammenføjning af stoffer-forside Det kunne godt se ud til, at trådspændingen ikke har været ens på over- og undertråd. I hvert fald danner den ene tråd nogle steder små løkker om den anden tråd. Bukker man kanten om før broderingen, er de samtidig ordnede. Samme prøve set fra bagsiden. Frit maskinbroderi til sammenføjning af stoffer-bagside Og endelig en opgave, hvor symaskinen blev brugt som tegneredskab. I stedet for at føre en farveblyant rundt på papiret, blev stoffet ført rundt og derved fremkom tegningen. Det er kun hurtige prøver, og der er ikke tegnet op på stoffet først. Tegn med symaskinen Som nævnt, handlede kurset også om tekstile fortællinger. Dette er der sandelig også arbejdet med. Jeg har påbegyndt nogle fortællinger – billeder. De er endnu ikke klar til at blive blogget.