• 02feb
  Categories: at batikfarve Kommentarer lukket til Tørklæde

  Blåt med gul tørklæde

  Endnu et batiktørklæde. Også farvet på bomuldsvoile. Denne gang er der farvet marinebå først og derefter citrongul. Første foldnig var en harmonikafoldning på langs og ombundet fem steder. Det giver hvide længdestriber.

  blå-gul første farvning

  Blå og gul bør give grøn. Tørklædet er dog stadig ret blåt. Det skyldes muligvis, at den blå er meget mørk i forhold til den citrongule. Måske er det bare bedst at starte med den lysteste farve.

  Anden vikling var tilfældige viklinger på tværs at tørklædet. Der skulle have været nogle flere. Det havde givet mere spil i farverne. Her et nærmere kig på farverne. De hvide pletter opstår når begge viklinger rammer samme sted på stoffet.

  blå-gult tørklæde detalje

   

Comments are closed.