• 05jan

    I december måned var der hver dag i den lokale avis noget gør-det-selv. En af dagene var det denne hue. Modellen var vistnok lavet af Lotte Dandanell. I avisen var huen syet i kogt uld eller en gammel sweater, der var blevet filtet.

    Jeg tænkte den måske kunne være en ide til 5. kl, så den kom med i serien af huer, da vi startede i håndarbejde i 5. kl. efter juleferien. Begejstringen var begrænset.

    Min hue blev syet af en rest fleece. De udvendige sømme er syet med den simple overlock, som skolens maskiner også har og blomsten er frit borderi i ramme med rivevlies på bagsiden og et lag solvi øverst, for at broderiet skal ligge pænere på den ujævne fleece.

    Udspændt i ramme med solvi øverst

    Færdigt broderi inden solvi udvaskes

     Dertil et par meget simple pulsvarmere.

    Som det fremgår syet af fleecestrimler, med overlocksømmene udvendigt. Dekoreret med et maskinbroderimotiv.

    Fremgangsmåden er yderst simpel: et stykke fleece i den længde pulsvarmerne skal have og så bredt, at det kan nå rundt om hånden. Sy sammen og lad et hul stå til tommelfingeren. Tag den på hånden og tegn op hvor der skal sys ned til de enkelte fingre. Det er stikninger gennem for- og bagstykket, der danner fingrene.

2 Comments to Hue og pulsvarmere

  • Jeg søgte på sy taske og kom frem til din blog som jeg er vild med 🙂 Fedt så kreativ du er. Du ville være et kæmpe plus på mit kreative netværk, prøv og kikke ind her og se om det ikke er noget for dig:
    http://www.minkreativemoster.dk

    Du må være den skønneste håndarbejdslærer, jeg husker kun min som værende en alt for gammeldags en der fulgte en lærer plan. Der var ikke så meget plads til egen kreativitet. 🙂
    mange hilsner
    Christina