• 10jun
    Categories: at sy, Diverse Kommentarer lukket til Kjole i 20-stil

    I familien var der inviteret til temafest. Alt godt fra 1920-erne. Efter noget research fandt jeg frem til, at ærmeløse kjoler uden talje og med overskæring på hoften var det jeg ville gå efter.

    En tur på genbrug. Jeg fandt en lang festkjole, der var lag på lag og meget lige op og ned. Dog med taljeindsnit. Og jeg fandt et sort tørklæde med brede guldborter i hver ende. Kjolens stof er chancerende over i sort.

    Tealjeindsnittene blev pillet op for at skabe et mere “lige op og ned” snit. Kjolen blev klippet over et passende sted. Guldborterne fra tørklædet blev klippet af og syet i kjolen som hoftestykke. Så blev en del af det overskydende stof fra kjolen syet til et skørt, der blev rynket til under goldborten. Rundt i halsudskæring og ærmegab er der syet pailletbånd på.

    Min datter havde et sort pandebånd med nogle sten som pynt, og så var festkostumet på plads.

    Jeg glemte at tage et billede af kjolen inden jeg begyndte at sy den om. Som en kollega, som havde set den oprindelige kjole, sagde, da hun så et billede af den omsyede kjole: “Det var nu også en fin kjole inden du begyndte at klippe i den”.

Comments are closed.