• 25aug
    Categories: Elevarbejder Kommentarer lukket til Monster – startarbejde i 4. kl.

    I den allerførste undervisning i håndværk og design gælder det om at vække elevernes nysgerrighed og glæde og samtidig sikre succes med både proces og produkt.

    Denne startopgave bestod af en lille designproces og en produktrealiseringsfase. Her gjalt det primært om at lære at træde en nål, lave en startknude på dobbelt tråd samt hæfte ende til slut. Produktet skulle være en lille nøglering.

    Designfasen startede med en fælles klassesnak om hvilke egenskaber/karakteristika vi kunne tillægge et monster. Disse blev skrevet på tavlen. Eleverne fik så udleveret et ark med fire felter. Til to af felterne var skrevet en egenskab, som eleverne skulle omsætte til en tegning. I de to sidste felter skulle de vælge blandt de ord, der var skrevet på tavlen.

    Ved at lave første del af designprocessen fælles, hjælper eleverne hinanden med at få ideer. Senere skal de selv udvælge og arbejde videre.

    Eleverne gennemgår hele designprocessen i lille målestok: ide, ideudvikling (tegner flere forlsag), ideafprøvning (vurderer farver til figur og dennes detaljer), produktrealisering (arbejder i filt), produkt.

    Hos nogle blev der tid til flere figurer.

Comments are closed.