• 30jun
    Categories: at lave smykker, Diverse Kommentarer lukket til Kokosskaller

    I dette forår har jeg “været i lære” i sløjdlokalet. Jeg gik til hånde hos sløjdlæreren. Eller som man kan kalde det: Makkeroplæring.

    Eleverne i 4. kl. skulle stifte bekendskab med kokosskaller som materiale. De fik et stykke skal hver, som de skulle bearbejde til et hængesmykke. Samtidig skulle de lære, at vedholdenhed er forudsætningen for et flot resultat. Pudse, pudse, pudse.

    Jeg benyttede lejligheden til at prøve selv. I stedet for et større hængesmykke, som eleverne havde lavet, lavede jeg tre små, som er monteret på en vokset snor.

    Kokosskalsmykke

    Eleverne fik fra starten at vide, at de fik to opgaver i kokosmaterialet. Den første var ovennævnte hængesmykke, som skulle være til dem selv.

    Den næste ting de lavede, skulle de forære til en. Nogle lavede endnu et hængesmykke. En del lavede magneter til køleskab. Magneten blev limet på bagsiden. Der blev også lavet nøgleringsvedhæng.

    Elevernes første arbejde tog sin tid. Anden gang gik det meget hurtigt, og de havde næsten ikke brug for hjælp. Første gang er at lære; anden gang er at øve sig.

    Jeg blev også så grebet af materialet, at jeg lavede et nøgleringsvedhæng.

    Kokosskal nøglering

Comments are closed.