• 25aug
  Categories: at lave smykker Kommentarer lukket til Knappesmykker

  Frem med knappekassen og lade sig inspirere.

  Datteren kom hjem og spurgte til to små røde (ens) knapper med to huller. Det var ikke på lager, så hun måtte tænke i nye baner. Hun ville lave ørestikker. Valget faldt på nogle andre knapper, som der var to ens af. De blev limet på en ørestik med stopper til at sætte på bagsiden. Knappen blev limet på den flade cirkulære plade på forsiden. Der er brugt små skjorteknapper.

  Da hun havde hældt alle knapperne ud på bordet, blev jeg også inspireret.

  Jeg havde på en udstilling/marked i sommer set en lang halskæde, der var lavet af knapper og nylonsnor. Denne ide blev mit udgangspunkt:

  En lang nylonsnor blev først trukket gennem den ene del af låsetøjet. Valgte en bidsellås. Således er de to nylonsnore lige lange. Så var det skiftevis begge ender gennem en lille adskillelsesperle, klar glasperle, og gennem knappen. Gennem knappen foregik det på den måde, at venstre snor gik ind i knappen ene øje fra venstre side. Højre snor tilsvarende gennem samme hul på knappen –  fra højre side. Så føres snorene ud af knappen i det diagonalt yderste hul på tilsvarende vis. De to snore bytter plads gennem de samme to huller i kanppen. På denne måde ligger knappen fast mellem de to nylonsnore. Se billederne. Og klik på dem for at få dem større. På billedet her til venstre ses en af snorene på vej ud af knappens modsatte hul. Den anden snor er kommet igennem.

  Så skulle kæden prøves. Den fungerer både som en halskæde og som armbånd viklet flere gange om armen.

  Knappehalskæde

   

  Knappeambånd

  En anden type snor vil give et andet udtryk. Ligeledes knapper med to huller i stedet for fire. Det vilel i hvert fald være lettere at styre når snoren skal føres videre ud af knappen.En fastspænding af arbejdet er en absolut fordel.

Comments are closed.