• 15nov
    Categories: at flette kurve, Elevarbejder Kommentarer lukket til Små firkantede kurve

    lille-kurv

    Kurven måler ca. 13 x 13 cm i bunden og er ca. 13 cm høj.

    Kurven er flettet i mit foretrukne flettemateriale, peddigrør og flade sjener. Materialet stammer fra bambuspalmer. Den helt store fordel ved materialet er den korte udblødningstid. 5 – 10 min. Det passer godt til den måde hvorpå jeg fletter kurve. Det er sjældent planlagt lang tid i forvejen.

    Den viste kurv er flettet som inspiration til en undervisningslørdag i Tekstilværkstedet.  Her havde eleverne 6 lektioner til rådighed og nåede hver at flette en tilsvarende lille kurv:

    kurve-tekstilvc3a6rkstedet-2009

    Ikke alle elever nåede at flette bundflet. Den sidste kurv blev også færdiggjort. (Fotografen pustede os i nakken.)

    Se billeder med kort beskrivelse: kurveflet-proces

    For detaljeret flettevejledning henvises til bogen Kurveflet af Else Marie Pedersen.

    Jeg synes elevernes kurve er et godt eksempel på, at en ret lukket opgave har mange forskellige løsninger. Det lukkede i opgaven var længden på flettesjenerne – 50 cm og 12 stk sjener. Også bundens mål var fastlagt: 13×13 cm. Derefter kunne eleverne dykke ned i de fremlagte materialer. Kurvenes udseende var ikke fastlagt på forhånd, men næste række besluttedes mens en række blev flettet. Også kurvens højde blev individuel.

    Første gang elever arbejder med et nyt materiale og nye teknikker, har de brug for underviserens erfaring for at få en god oplevelse af processen samt et godt færdigt resultat. Indenfor disse rammer kan eleverne så boltre sig. Lade sig inspirere af oplægget samt de andre elevers arbejder.

    Tags:

Comments are closed.