• 16jan
    Categories: at brodere Kommentarer lukket til Sommerfugle på bistaderamme

    I lokalsamfundet er der et foreningstilbud, der hedder Ideforum. Mød op med hvad du lige er i gang med af forskellige sysler. Tekstile aktiviteter, tegning m.m.

    På et tidspunkt modtog Ideforum nogle kasserede rammer fra et bistade. De inspirerede mig til at maskinbrodere et par sommerfugle, som nu bor i rammen. Denne kan hænges på væggen eller i vinduet. De færdige sommerfugle består udelukkende af sytråd, der er frit broderet.

    Processen er som følger:

    1. Et stykke vandopløseligt materiale spændes op i broderirammen. Symaskinen indstilles til frit ført broderi. Også kaldet fri stopning. Sænket transportør og stoppefoden monteret på symaskinen.

    2) Det ønskede motiv tegnes op.

    3) Konturen broderes. Tre gange, så vidt muligt oveni samme streg.

    4) Støttenet broderes. Sørg for at få syet ud over kanten af motivet. Ellers hænger det ikke så godt sammen.

    5) Broder motivet som ønsket. Den retning hvor rammen føres er med til at give overfladen liv. Forskellige stingretninger reflekterer lyset forskelligt og giver overfladen mere liv.

    6) Det færdige motiv skal lægges i vand for at fjerne det vandopløselige plastmateriale. Klip først det overskydende plast af rundt om figuren.

    7) Når det vandopløselige materiale er vasket ud, skal motivet spændes op på et stykke flamingoplade og tørre. Hvis ikke alt vandopløseligt vaskes ud, er figuren samtidig afstivet og små figurer kan så bære sig selv.

    De færdige og tørre sommerfugle blev til slut monteret i rammen. Syet på de metaltværtråde, der er i rammen.

    Figurerne kunne også have været anvendt som de var med en ophængssnor. Med denne anvendelse af figurerne kan man overveje, at have samme trådfarve i såvel over- som undertråd, så de to sider har samme farve.

Comments are closed.