• 15feb
  Categories: at sy, beklædning Kommentarer lukket til T-shirts

  beige-stribet T-shirtDenne uges vinterferie startede med en tur til den lokale stofbutik efter en lynlås. Og hvad sker? På tilbudsstativet fandt jeg flere egnede rester. Det er bl. a blevet til nogle T-shirts med lange ærmer. Syet efter et Onion-mønster nr. 5003. Samme model som den stribede T-shirt med rosebroderier og den lilla. Eneste ændring i forhold til mønstret er, at jeg har udringet halskanten. Den første model kørte på skinner. Halskant klippet af stoffet. Som en lille detalje, har jeg fået lavet nogle mærker. Et af disse er syet på nederst på forstykket.

  IreneEA logoMåske en tilsnigelse, når der syes efter et færdigt snitmønster.

  T-shirt med standardhalskantDet næste restestykke så der ud til at kunne blive to T-shirts ud af. Det kunne der også. Men så var der ikke noget tilbage, som der kunne klippes halskanter af med mindre de skulle stykkes sammen af flere dele. Problemet var dog ikke større end jeg kunne klippe kanter af noget sort ribstof. Som sagt så gjort. Så viste det sig, at stoffet til T-shirtene ikke var helt sort men meget meget mørkt blåt. Farvenuancen er dog ikke større end det kan gå.

  Halskantmontering-standardMin sædvanlige måde at påsy kanter er, at klippe en passende strimmel af stoffet. Sy det sammen til en ring og lægge det dobbelt på retsiden af halsåbningen, efter skuldersømmene er syet. Når kanten er syet på, presses den på plads og til sidst sys der en stikning med en smal dobbeltnål.

  Tit er det begrænsningerne, der åbner for andre ideer og løsningsmuligheder. Når nu den sorte rib ikke var helt perfekt i farve som halskant, var der måske andre måder at gøre det på. I lageret var en stump flæseelastik/blondeelastik. Der var naturligvis ikke nok til hele vejen rundt i halskanten.

  Først blev halskanten udringet yderligere 6 mm, hvilket ca. er bredden på flæsens synlige del. Så blev den lagt ret mod ret på halskanten.

  T-shirt blondehalskant nålepåsat

  Syet fast.

  T-shirt blondehalskant påsyet

  Vendt på plads og kantstukket med smal dobbeltnål.

  T-shirt blondehalskant færdig

  For at få både forstykket og bagstykket til at fremstå nogenlunde ensartede, blev der efter samme princip syet en sort elastik ret mod ret på bagstykkets halskant. Også det er stukket på plads med tvillingnål. På bagstykket er elastikken ikke synlig. Så er skuldersømmene syet og til sidst er sømmerummet fra skuldersømmen lige stukket lidt ind på skulderen for at det ikke skulle stikke frem i halskanten.

  T-shirt elastikblonde-skulder

  Sådan er resultatet blevet.

  T-shirt med elastikblondehals

  Selvom flæseelastikken også er sort og ikke mørk blå, synes jeg det virker som en god løsning.

Comments are closed.