• 19jan
  Categories: at flette kurve Kommentarer lukket til Håndværk og design, samt lidt kurveflet.

  I lørdags havde jeg debut som instruktør for voksne, hvor jeg havde ansvaret for et dagskursus. Det foregik i Danmarks Håndarbejdslærerforenings regi, region Midtjylland. Emnet var “Håndværk og design. Hvordan kommer vi godt i gang?”

  Som kursets titel sagde, skulle deltagerne i gang med det nye fag “håndværk og design”. Vi talte om planlægning af undervisningen ud fra fagets mål, fordele og udfordringer i det nye fag samt ideer til hvor der er hjælp at hente. F. eks. på emu.dk.

  Derudover var er også en praktisk håndværksopgave. Deltagerne skulle flette en lille kurv på fast bund. Flettematerialet var peddigrør, papirgarn og tofarvet søgræs. Selvom materialeudvalget var begrænset, kom er fine individuelle kurve ud af det.

  Herunder et lille indtryk af fletteriet:

  Kurv på vej

  Kurv på vej

  Asymmetrisk kurv

  Asymmetrisk kurv

  Afsluttet kurv. Mangler kun at blive klippet ren.

  Afsluttet kurv.
  Mangler kun at blive klippet ren.

  Det er altid berigende at møde kolleger og høre om deres erfaringer indenfor vores håndværksfag.

Comments are closed.