Reparation eller vedligehold.
Jeg synes det kan være svært at tage sig sammen til at reparere. Det er sjovere at skabe noget nyt. Nogle gange er det dog en god ide lige at bruge lidt energi på at reparere. Denne trøje er strikket for 30 år siden og har i mange år været min havearbejdstrøje. Garnet har jeg selv farvet efter plantefarvningsprincippet. Det er farvet i tørstetræ og vist nok crombejset. (Det lyder ærlig talt noget giftigt i dag).
Som det vist tydeligt fremgår, burde der have været repareret for længst.
Ærmerne er i sin tid strikket nedefra og op. Derfor kan det ikke lade sig gøre at trævle op nedefra. Når der er strikket nedefra og op, kan der kun trævles op oppefra og ned. Løsningen blev derfor at pille det slidte af og strikke en ny kant fra de fremkomne masker og ned mod håndleddet.Garnenden er trukket ud af hver eneste maske og de fremkomne løkker/nye masker er efterhånden sat på pindene. Først en omgang ret og derefter rib. For at få ribben til at slutte tættere til håndleddet, er der på retomgangen taget fire masker ind. Desuden er der jævnt over ribstykket taget to masker ind to gange.Til slut lukket af på en retomgang.
Endelig er der hæklet en omgang fastmasker forneden på trøjen, for at forstærke underkanten. Så nu kan den vist klare nogle sæsoner igen.