• 26jul
  Categories: at sy, beklædning, broderimaskine Kommentarer lukket til Tunika

  En tunika syet efter samme mønster som den røde tunika.

  For at “opbløde” stoffets lodrette stribemønster er der lavet en kant i halsen i ensfarvet stof og med broderi. Som det ses er hvid ikke altid hvid. Selve tunikaen er syet i hørstof, og det så meget hvidt ud. De to stykker stof er købt hver for sig. Til halskanten og stolpelukningen er brugt bomuldslærred, som altså var rigtig hvid.

  De små blomster er broderet på broderimaskinen enkeltvis og med ny opspænding for hver blomst. Dette fordi jeg gerne ville have retningen af blomsternes centrum til at gå i forskellige retninger. Det ses desværre ikke så tydelig på billedet.(Klik evt. på billedet for at se det større).

  På stolpelukningen veksler broderede blomster med knapper.

  Lidt detaljer omkring blomsterbroderiet på halskanterne:

  Mønstret til kanterne blev tegnet op på stoffet incl. sømmerum. Der blev ikke kippet ud.

  De enkelte blomsters centrum blev afmærket.

  Så blev stoffet spændt op i broderirammen lidt tilfældigt. D. v. s. trådretningen af stoffet ikke nødvendigvis fulgte kanten på rammen. For hver broderet blomst blev rammen flyttet til den næste og måske drejet lidt. Da alle blomster var broderet, blev kantstykkerne klippet ud.

  Øverst på ryggen er samme kant med blomster.

  Samme fremgangsmåde til stolpelukningen. Broderi før præcis udklipning.

  Tags:

Comments are closed.