• 21feb
  Categories: at strikke, at valke, Elevarbejder Kommentarer lukket til Strikkede og valkede vanter

  At strikning i skolen er noget af en udfordring, ved enhver håndarbejdslærer.

  En af pigerne i 5. kl ville gerne strikke et par vanter. Sammen fandt vi en enkel model, der er strikket på to pinde og retstrikket. Opskriften var fra Familiejournalen og strikket i uldgarn. Hun kunne strikke i forvejen. Skulle bare lige lære at tage ind.

  Så langt så godt.

  Eleven strikkede derudaf og strikkede også hjemme fra gang til gang. Da vanterne var færdige, var de ret meget for store og helt ens i størrelse var de heller ikke blevet.

  Klassen havde tidligere arbejdet med at filte, så vanterne fik samme tur. En del af filtningen, eller valkningen, foregik simpelthen med vanterne på hænderne. På den måde kunne processen styres og valkningen stoppes når vanterne havde en passende størrelse.

  Nu er vanterne tilfredsstillende.

Comments are closed.