• 01feb
  Categories: at strikke Comments: 1

  At strikke dobbeltstrik er bestemt ikke begynderstrik.

  Dobbeltstrik er, som ordet siger, strik, der bliver dobbelt. Ikke sådan, at der strikkes to stykker, som lægges ind i hinanden. De to sider fremkommer samtidig.Der bliver en glatstrikket side på begge sider af arbejdet i hver sin farve. Når de to tråde bytter plads/side, fremkommer mønstret.

  I huen skulle slås 116 masker op. Det vil sige 232 masker på en omgang skiftevis mørk brun og hvid.

  På billedet ses tydeligt, at “retsiden” er mørk brun med hvide mønstermasker. På pinden ses alle maskerne skiftevis mørk brun og hvid. Alle mørkebrune masker strikkes ret og alle hvide masker strikkes vrang. Der skiftes således hele tiden mellem ret og vrang og mellem farverne. Ved mønster skifter farverne “funktion”.

  Når der så også skal strikkes et mønster ind i arbejdet efter et terndiagram, skal tungen holdes lige i munden.

  Selvom jeg synes jeg har strikket ret koncentreret uden at have gang i andet samtidig, har det taget sin tid.

  Min søn bestilte huen i juleferien og nu er den afsendt med posten.

  På en juletur til Hamburg, købte jeg en tysk strikkebog om dobbeltstrik. I denne bog var en huemodel med rensdyr. Det eneste fra bogen jeg har brugt, er tællemønstret.

  I bogen slås op ved at begge garnfarver bruges i opslagningen. Det synes jeg ikke så særlig pænt ud, så i stedet har jeg slået op med mørkebrun garn. På første omgang, er der så i hver maske strikket en ret med brun garn og en udtagningsmaske med hvid garn. Eller sagt på en anden måde. Der er taget ud i alle masker til dobbelt masketal.

  Jeg strikkede rundt. Dobbeltstrik kan også strikkes frem og tilbage.

  Garnet er tynd uldgarn.

1 Comment to Hue i dobbeltstrik