• 21okt
    Categories: tasker Kommentarer lukket til Symaskinekursus

    For et par uger siden var jeg på kursus i Danmarks Håndarbejdslærerforening (Ribe region).

    Emnet var “Symaskine ABC – udnyt din symaskine kreativt.”

    Flere projekter blev påbegyndt og her i den forgangne efterårsferie blev de færdige:

    ciffontaske-tetraeder

    Stofstrimler af ciffon er brugt til at lave et helt nyt stykke stof. Fremgangsmåden er den samme som beskrevet i bogen: Maskinbroderede tasker af Jenny Rolfe.

    Efter frit broderi til at holde sammen på overfladen, er der påsyet forskellige snore. Disse er lavet af garn, der er oversyet med en zig-zag. Dette er også beskrevet i ovennævnte bog.

    Derefter blev stykket skåret til et kvadrat 21×21 cm. Den anden side af tasken er et stykke genbrug. Et brokadelignende stykke, der blev syet sammen med et andet rødt stykke. Tasken er syet, så den har form som et tetraede (også kendt som bischmarkbolsjeform).

    filtpung-med-maskinbroderifiltpungen-udfoldetTil venstre den færdige pung. Ved siden af stykket inden sammensyning. Stoffet er 3 mm tyk filt. Det er dekoreret med forskellige af symasninens broderimønstre syet i baner ved siden af hinanden. Som det ses kræver det i høj grad, at tungen holdes lige i munden – og ikke noget med at trække eller skubbe lidt til stoffet, hvis et symmetrisk mønster skal lykkes.

    Lukningen er et lille stykke velcro.

    Pungen måler ca. 12×8 cm og er ca. 2,5 cm tyk.

    berninatasken

    Tasken erhverves når lommen er broderet. Denne er sat på med velcro.

    Her er broderiet lavet med et rundsynigsapparat. Ved hjælp af dette fastholdes stoffet i et centrumpunkt. Så vælges det ønskede broderiprogram og så kører det bare. Måske man skulle overveje om et sådant apparat skal på ønskesedlen?