• 22apr
  Categories: at strikke Kommentarer lukket til Århus-trøje
  Århustrøjen
  Århustrøjen

  Denne trøje, som efterhånden har en del år på bagen, er medtaget for at vise, at inspiration findes overalt.

  Jeg var med en 6. kl. på lejrskole i Århus med 4 overnatninger. Vores logi lå tæt på havnen med den gamle toldbygning lige overfor mit vindue. Det er en bygning fra dengang, hvor murværk blev dekoreret med små murstensmønstre. Nogle mere kunstfærdige end andre.
  Af en eller anden grund, var jeg kommet afsted uden skrivegrej, så afsted og investere i en blok ternet papir og farveblyanter. Om aftenen, når der var nogenlunde ro fra eleverne, sad jeg og tegnede interessante mønstre fra bygningen. Rigtig mange.
  Vel hjemme igen blev nogle af mønstrene så omsat til denne trøje.
  Den er strikket i strømpegarn fra Brugsen og i mit foretrukne snit:
  En lige bul, der er rundstrikket. Ærmer, hvis omkreds øverst svarer til bullens bredde. Ligeledes rundstrikket.
  Når alt er strikket, incl. at strikke skulderaflukningen på for- og bagstykket sammen, sys på maskine ned hvor ærmerne skal sys i og tilsvarende rundt om halsudskæringen. Dermæst klippes op og ærmer sys i samt isyning af halskant. Halskanten er dobbelt, så opklippet således kan skjules imellem de to lag strik.
  Detaljebilleder af mønster og halskant herunder.
  Mønsterdetaljer

  Mønsterdetaljer

  Detalje - halskanten.

  Detalje - halskanten.

Comments are closed.